Gnagsåret

Gnagsåret

Sesongens turaktiviteter

Diverse aktiviteter for ABCDEF. Forberedelser og planlegging av turer samt interessant hendelser

Her ligger Spot-Logg for 7 dager tilbake
Spot TurLogg

Sommeren 2013 Padletur på Sitas
Spot Adventure

Narvik kulturskole 60 år

Hva ellersPosted by Arild 2013-12-07 20:51

Kulturskolen Narvik fyller 60 år og er etter sigende landets eldste kommunale sådan. I den anledning presenterte elvene noe av det de holder på med. I fra knøtter på skarptromme og alt for stor gitar og til ungdom som mestrer sine instrumenter på høyde med profesjonelle.

C har via Narvik skolekorps kommet i inngrep med kulturskolen og fikk trommeundervisning. C fant ut at det ble for tidkrevende å holde på med korps – VG2 Studiespesialisering krever sin oppmerksomhet. Trommeundervisning var like vel greit å fortsette med og slik sett fikk også C være med på jubileumsforestillingen. Filmen er fremføring av Skyfall. Det var avslutningsnummeret. Dette ble også ekstranummeret. Filmen er av ekstranummeret hvor alle utøvere hadde kommet inn på scenen.

C var temmelig nervøs før sin entre, det er ikke å legge skjul på at det var en far som var sikkert like spent. Spenningen gikk over i glede og stolthet etter at første innledende slag på trommer satt presis der de skulle. C spilte fjellstøtt!

Det var noen urolige hoder foran som jeg forsøkte å unnvike, derfor noe vinglete filming.

Tidlig snø

Hva ellersPosted by Arild 2013-11-10 20:08

Plutselig var vinteren her. 20 oktober dumpet det ned så mye snø at ungene startet oppe i veien og begynte å rulle på en snemannkropp. Den ble så stor at når de var kommet utenfor vår oppkjørsel klarte de ikke lengre å rulle den. Med utsikten til å måtte frem med spaden for å måke den vekk fra veien måtte jeg tilby meg å hjelpe. Klarte da å få den styrt inn på plenen (3 uker senere med mye regne og varme ligger den fortsatt som et isfjell på plenen).
Ungene i veien ruller snøball

Fikk også kjørt elektrisk snefres. Den fungerer fortsatt utmerket.

Midt i gleden over sneen, randt det meg i hu, hvordan i all verden skal vi nå få tak i vinterveden som ligger på hytta – kappet og klar? Med så mye snø er det ikke mulig å komme opp og ned den bratte hytteveien. Meeen, den første snøen bruker ikke bli liggende, så det håpet var at det skulle ordne seg.

Det gjorde det også. Vi fylte henger og inni bilen og dro hjem med alt sammen i en vending. Eltet bare en klatt ved til hyttebrensel.

Tom vedbu på hytta

Pakke fra Peru

Hva ellersPosted by Arild 2013-08-02 19:03
Det kom pakke fra Titikakasjøen - Peru i dag. En kjempeartig overraskelse. Steinslynger! Nu må vi ut å prøve…


F

Hva ellersPosted by Arild 2013-07-17 20:47

Hunden F, som det «ikke er synd i» fordi hun er en hund, har løpetid. Løpetiden til F har en syklus som vi begynner å bli vant med. Men den denne gangen har den vært mer markant og anderledes. Vi mistenker at det kan ha sammenheng med hendelsene natt til 2.juledag i fjor. «Niiahunden», bygdas renommerte donjuan av en reingjeterhund, klarte å fyre opp F’s drifter til et nivå der hun i en noe dramatisk rømning bykset til og presset seg ut forbi B i ytterdøra og stakk. ABC bykset etter med hodelykter, i bare skjorte og slips og -12 kalde grader. Vi måtte resignere. Vi gikk hjem og A fant frem varmekjeldressen, og gikk over til ettersøk isteden for forfølgelse. Hundene var søkk vekk. I villrede om hvor vi skulle lete ble A bare stående bom stille og lytte ute på et jorde. 5 minutter dørg stille mutters alene ute på ett stort jorde – godt synlig mot hvit snø. Mon tro hva naboer tenker nå… Det er utrolig stille natt til 2.juledag, man hører knirk fra isen på elva 300 meter borte, en som hoster langt borte – ingen biler å høre. Men var det ikke et klynk der også? Og hvor kom det fra? Mer lytting i mange minutter. Jo, et klynk til. Går i retning klynk. Og hvem kommer ikke frem fra krattet i kanten av jordet? F har frosset sikkel på rygg og nakke og bærer tydelig preg av å hatt seg en kjapp en – doggy style.

A og B var synlig skuffet og vonbroten av F’s svik – også «Niiahunden» da! F skjønte (tror vi) at eskapaden ikke falt i god smak og gikk duknakket omkring og fant det tryggest og holde seg på plassen sin. 3.juledag bar det til dyrlegen og vi fikk ordnet med intet mindre enn 4 sprøyter som skulle hindre graviditeten, og mens vi var i gang, en 5. ekstra sprøyte for å vaksinere mot andre greier. En fin cocktail med andre ord.

Nå er det et halvt år siden «friaren» var her og syklusen er fullendt, «Niiahunden» er atter på dør og spør etter F. Vi går ut og forsøker å jage, men det er en erfaren laushund. Den vet hvor langt den kan gå. A og B hadde støvlene stående ute på trappa. I frustrasjon har «Niiahunden» tatt en av B's støvel og forsøkt å grave den ned i blomsterbedet rundt hjørnet. Den hadde ikke lykkes helt fordi det under toppbarken var en duk for å hindre ugress. Den kom ikke gjennom duken. C oppdaget støvelen slengt på plenen og da B gikk for å se hvordan dette kunne være, stod synderen jaggu like ved: «Niiahunden».

På toppen av dette var «den sure tispa» i klammeri med hunden T på et besøk på Andørja. Det resulterte i en liten flenge på labben. Så da ble det lilla selvheftende bandasje.

Løpetiden er nå på hell, det er vel siste uka nå og da vil vel «alt» normalisere seg tror vi…

F med en av A's gammle truser og bandasje...

Next »