Gnagsåret

Gnagsåret

Sesongens turaktiviteter

Diverse aktiviteter for ABCDEF. Forberedelser og planlegging av turer samt interessant hendelser

Her ligger Spot-Logg for 7 dager tilbake
Spot TurLogg

Sommeren 2013 Padletur på Sitas
Spot Adventure

Padling dag 4

På tur...Posted by Arild 2013-08-04 13:24

Rolig start på dagen. Det er fryktelig varmt i teltet om mårran. Det er en balanse mellom lufting og insekter. Frokost er fort gjort og vi setter kursen inn mot fossen for å utforske denne.

På vei inn, ca ¾ inn, oppdager vi 3 personer på ene bredden som tusler rundt på en mo. Vi stusser litt på hva dette er. Tar frem kikkerten for å se, men det avklarer ikke noe. Vel an, vi padler inn til fossen og tar lunsj der. A, B og F ordner seg for å gå en tur opp fossen for å ta bilder og å se på forholdene. Det er et solid rein-gjerde som går fra vannet og oppover og vi velger å ta «elvesiden» oppover. Spektakulær foss som bråker masse. Vi kan konkludere med at antagelsen rundt en for strabasiøs tur for barn i alderen 10-16 var riktig. Det ville bli for strevsomt. Særlig ville vi slite med «Kavringen» som tom veier sin 40+kg. Det er for steinet og bratt til å slepe kanoene over terrenget. Voksen personer ville greid denne turen fint, men for barn blir dette langt utenfor komfortsonen for en familieekspedisjon.Ovenfor fossen er det flere stryk som må forseres.

Da A, B og F returnerte kunne C, D og E rapportere at et helikopter hadde kommet å plukket opp de 3 personer som var observert tidligere. Jaha, reingjetere altså.

På retur måtte A leke med Fjellduken som seil. Fant en tykk streng ved reingjerdet som kunne brukes til å holde Fjellduken oppe. Forsøk #1 med seil midtskips fungerte bare sånn passe. Forsøk #2 med seil klipset fast i baug fungerte bra. C måtte holde oppe seilet i midten, E holdt strengen som var festet til hjørner i Fjellduken og A styrte.

Tilbake ved teltene, midt under matlaging, kunne vi høre helikopteret igjen. Men denne gangen benyttet de politisirene?!? Ganske absurd å sitte milevis fra sivilisasjonen og høre politisirener. Eneste forklaring vi har på dette er at reingjetere bruker helikopter med politisirener for å få fart på dyrene i den retningen de ønsker?!

Flere bilder fra dag 4 her: