Gnagsåret

Gnagsåret

Sesongens turaktiviteter

Diverse aktiviteter for ABCDEF. Forberedelser og planlegging av turer samt interessant hendelser

Her ligger Spot-Logg for 7 dager tilbake
Spot TurLogg

Sommeren 2013 Padletur på Sitas
Spot Adventure

Padling dag 5

På tur...Posted by Arild 2013-08-05 08:57

Da var det duket for å starte på retur. Vi skulle ned elva som vi hadde balet med å komme opp. Vi lekte med tanken om å bare sette utfor i største strømmen og padle ned, men det ble med tanken. Vi valgte det trygge. Vi kjente elva fra oppturen så det ble samme ruta ned. Igjen viser det seg at «kavringen» lettere lar seg styre ut i strømmen med et langt tau som går fra hekk til baug, enn «Hulken» som er flat i bunnen. Både A og B har ett fall eller to i elva så vi bli litt ekstra våte. Men det gjør ikke noe i det fine været. Vi kommer greit ned og tar lunsj.

Vi er usikre på vær og vind nå. Det er regn i anmarsj og foran regnet kommer det sterk vind. Vi skal starte å padle vestover og så dreie nord rundt et stort avrundet nes. I starten har vi kraftig fralandsvind og vi forsøker å holde oss så nært land som mulig. Siden guttekanoen har mer krefter knyter vi på slepetau på ca. 10m mellom kanoer. Det hjelper på, og holder oss samlet. Vi klarer å padle i fra det verste regnet, men vi får noen dråper. Etter hvert som terrenget endrer seg dreier vinden fra å være sidevind til medvind – som er ganske kraftig i kastene. Når vi runder neset møter vi på en kano med to personer i. De har samme turmål som vi har valgt å forlate (vi snakket senere med andre turfolk som kunne fortelle at de hadde kommet frem til Pauro, men hadde lagt kanoen antagelig ved samme plass som vår endestasjon for padlingen, og vandret til fots resten).

Resten av dagen hadde vi medvind. Det er fortsatt truende skyer, og det er et og annet tordenskrall. Vi padler på for å nå et flatere parti med en strand hvor vi tror det er mulighet for å sette opp telt. Vi når frem og stresser fælt med å bære opp bagasje fra kanoer og til leirplass som ligger 10-15m opp en bratt skrent. E er så ivrig at det endre med at hun trør over og vrikker ankelen. Det er altid utfordrende å sette opp telt i mye vind. Etter at alt er på plass blir det vindstille og sol igjen.

Vi setter oss på et utsiktspunkt noen meter fra leiren og nyter kveldssola.Flere bilder fra dag 5 her: