Gnagsåret

Gnagsåret

Sesongens turaktiviteter

Diverse aktiviteter for ABCDEF. Forberedelser og planlegging av turer samt interessant hendelser

Her ligger Spot-Logg for 7 dager tilbake
Spot TurLogg

Sommeren 2013 Padletur på Sitas
Spot Adventure

Padling dag 9

På tur...Posted by Arild 2013-08-06 11:45

Det blåser kraftig, kanskje med kuling i kastene. Padling er uaktuelt. A og B bestemmer seg for å gå å hente trillebår og hjul før frokost. Vi vil trille kanoer og utstyr fra hyttene og hele veien til bilen.

A og B får seg en temmelig forblåst 3.5km lang tur i motvind bort til trillebår. På en plass er vinden så kraftig at den løfter grusen opp av veien, sand og småstein treffer i ansiktet. Artig. Det er tungt å gå langt i så sterk motvind. Det hjelper godt på å legge armene på ryggen, det minsker vindmotstanden. Begge ørene til F er brettet godt bakover.

Tilbake til hyttene er det frokost og pakking. Det ankommer en vandrer som skal ta en hviledag på Sitas. Interessant person som vi snakker litt med. Tysker som hadde gjort nordmann av seg, bodde i Henningsvær, men hadde også hus i Portugal. Nesen var rar, en hund hadde bitt den av sist vinter utenfor Abisko…

Vi fikk båret kanoer opp til veien, satt på hjul og lastet på i kano og trillebår. Det røyner på å kjøre trillebår og dra kano i over 7km. C fikk vondt i skuldre fra slitet med trillebår i 3.6km, E hadde vondt i ankel som hun trødde over tidligere, B hadde ei svær vannblemme, D hadde vondt i handledd. A… var i storform. Det er tungt å dra kano i motvind. Vi fant le ved en betongbygning ved inntaket for vann til kraftstasjonen. Det blåste så kraftig at det var fare for at kanoen ville blåse overende der de stod. Etter en rast der E fikk teipet ankel, B plastret fot, ble det til at A laget seler av reimer slik at C kunne være «hest» foran trillebår og at A kjørte trillebår og hadde kanoen festet til reimer på ryggen. Semitrailer! C fikk bruke lårene og sparte skuldre. Det er lange og bratte bakker opp fra Sitas og over til Kjorda. D og E fikk ta det rolig å gå så langt og så fort de greide. Avtalen var at A eller B kommer tilbake med tom trillebår for å hente E. B fikk slite med blemmer og en kano som var vanskelig å drage etter seg. Vi forsøkte med noen varianter på å feste tau/handtak i kanoen så det skulle bli lettere å dra men det var vanskelig med de remedier vi hadde tilgjengelig der. Mot slutten fant B ut at det var best å gå baklengs med kanoen på slep. B gikk et par km baklengs! Eventyret om Kjærringa mot strømmen rant oss i hu.

D og E gikk nesten helt frem. A kom i møte med tom trillebår omtrent på høgeste punktet på veien mellom Sitas og bilen. E fikk kjøre trillebår siste stykket. Vel nede var vi sulten og vi laget brødmat igjen. Det var fortsatt sterk vind og det var nesten så vidt vi berget spekepølsa på brødskiva. D skulle i bagasjerommet en tur og i det tok vinden tak i en svamp. Den forsvant i rakettfart over svabergene. A gikk å så etter den, men ga opp. C hadde sett hvor den for og gikk etter for å se etter den og fant den ca. 100m avgårde bortved en pytt.

Da gjenstod en kjøretur på en drøy time, utpakking og rett i hverdagen. Usj, hverdager kommer fort…


Flere bilder fra dag 9 her: