Gnagsåret

Gnagsåret

Sesongens turaktiviteter

Diverse aktiviteter for ABCDEF. Forberedelser og planlegging av turer samt interessant hendelser

Her ligger Spot-Logg for 7 dager tilbake
Spot TurLogg

Sommeren 2013 Padletur på Sitas
Spot Adventure

3dje toppen

På tur...Posted by Arild 2013-08-17 12:52

3toppen

Når været gjør at man må endre turplaner kan det slå ut på den måten at man da ikke helt vet hva man skal «ta med» på tur – på den nye turen. I hodet var det dannet en struktur av hva som skulle være med på kanotur og hvorfor det trengtes. Fiskegarn, fiskeutstyr, vanntett pakking, mat, klær og utstyr. Så er det ikke tid til å modnes på hva som skal med på den nye turen og så ender det opp med at man tar med «alle lekene».

Vi bestemte oss for en «bytur» opp med fjellheisen og opp til 3.toppen og videre ned på andre siden - baksiden, en tur i finvær som man kan gå med bare ei vannflaske (vi møtte ei «joggedame» iført hvite ledninger til øret og i spreke farger på vei ned derfra – og det var flere i den kategorien omkring i fjellet)

Men vi tok med alle «lekene». Primus, kjele, Drytech, Nikon kamera, gps m/kamera, spot, kart, 2 mobil m/ kamera… flere kilo med leker. Vi var lastet og kledd for ekspedisjon og vi følte oss litt som vi trampet inn på et treningsstudio med alle slag remedier der de i siste mote går rundt med vannflasker og hvite ledninger i øret …

Vel an. Det er en fenomenal fjelltur kun minutter unna byen. Fjellheisen går fra ca. 200moh og man når opp til 1258moh på 1 time om man går. Fra toppen av fjellheisen til 3.toppen er det 600 høydemeter og 4 km luftlinje. Utsikten er fenomenal. Og som nenvt, det er mange som bruker fjellet til trening. Unders på om slik lett tilgang til høyfjellet kan være medvirkende til at byfolk på fjelltur på andre fjell ikke utruster seg godt nok og derved kommer i vanskeligheter. Får inntrykk fra medier at det øker på med aksjoner for å hente ned personer fra fjellet som ikke har utrustet seg godt nok? Siste tilfellet http://www.fremover.no/Nord-Norge/article6810524.ece !!?

Vi fyrte primus på toppen og hadde en finfin middag på 1258moh med Drytech og en kopp te. Nedturen var den vi gledet oss mest til. Vi hadde ikke gått i det området før. Det er både bratt og smalt ned eggen. Det er luftig og fantastisk utsikt. Vi møtte på bare en liten klippe vi måtte ned. For 2-beinte var det ikke helt uten litt adrenalin ned der. Men så var det vår 4-beinte venn. Fra F var valp har hun vært med i fjellet og er fjellvant. Vi har vært ute for lignende tilfeller på vinteren da som hun var valp. F har vist stor tillit til meg/oss og hun kommer utfor kanten og ned i mine armer og jeg kan løfte henne ned. Denne tilliten er fantastisk. Det virker som at vi utviser en trygghet / forvissning om at det går bra å bli tatt imot selv når jeg står nede under hennes nivå og rekker armene opp etter henne, så kommer hun utfor og ned.

Det er 1000 høydemeter ned fra toppen. Det ble noen såre beinmuskler og et par vannblemmer på tærne som i bratta nedover stadig støter mot skotuppen. Vel nede dro vi å handlet snop, dro hjem og satte oss i godstolen og så på film. Vel fortjent og motvekt til all sunn aktivitet – balansen er gjenopprettet med øl/brus og potetgull …

Turen kan i de neste 6 dager sees under lenken til Spot TurLog
Turen er også lagt inn på «Spot Adventure»

Alle bilder ligger her