Gnagsåret

Gnagsåret

Sesongens turaktiviteter

Diverse aktiviteter for ABCDEF. Forberedelser og planlegging av turer samt interessant hendelser

Her ligger Spot-Logg for 7 dager tilbake
Spot TurLogg

Sommeren 2013 Padletur på Sitas
Spot Adventure

USB-lader

UtstyrPosted by Arild 2013-07-09 16:13

Vi velger å ha med mobiltelefoner på padletur. Dette for at vi skal kunne trekke oss tilbake og koble av hvis det trengs (spill / musikk) og som kommunikasjon med Spot Connect.

Siden Spoten bare vil ha Litium batterier trenger vi ikke ta med oppladbare batterier til den og følgelig heller ikke behov for å lade AA eller AAA batterier på turen. Vår Garmin GPS 550 trenger AA batterier, men den kan få suge på sine vanlige oppladbare eller engangs vanlige AA batterier.

Mobiltelefoner derimot, må lades underveis. Til det er det anskaffet fra helt ordinære Clas Ohlson en «Oyama» usb-lader. Til vår kjennskap er IKKE dette en velprøvd turlader, men har valgt å satse på den grunnet pris og sin vannbestandighet. I følge manualen skal den klare å lade 2 mobiltelefoner samtidig med sitt interne oppladbare 1400mA Litium batteri. For å få laderen full-ladet på solenergi må den ligge 15 timer i optimale forhold. Vi skal gi den en liten test før vi drar på padletur og se hvordan den oppfører seg.


Nok en greie som vi tror er lurt å ha med i fjellet er walkietalkie. Det er to kanoer og det er mulighet for at avstandene mellom kanoer kan bli for stor til "roping". En del av forflytningen blir bæring av kano og bagasje. Det vil vel naturlig dele seg i to lag, på hver kano, og da kan det være greit med kommunikasjon dersom avstanden blir stor mellom lagene.